2010-01-30
 20:09:43

Lördag den 30 januari 2010

Var hemma hos pappa i torsdags. Jag hade skrivit ett frågetecken den 3 september i Jonnas almanacka och hon blev hysterisk när hon inte fick veta vad som hände då, så hon och pappa hade väl spekulerat iväg om detta misstänker jag. De gissade på bröllop eller bebis.

Så när jag kom hem till pappa så frågade han om detta och undrade om "jag var tjock", tja, inte än, men jag lär ju bli snart ;) Han tyckte det var fräckt att han ska bli morfar och undrade om han skulle få någon kris nu när ska börjar bli gammal och ska bli morfar ;) Han är inte så mycket för kriser dock så det hoppar han nog över.

Så nu har far min, inklusive Milla då, adressen hit så nu blir det kanske lite fler kommentarer på vad jag skriver så jag kanske ska börja uppdatera lite mera nu.

Lena (barnmorskan) ringde en morgon när jag var hemma hos mamma, hon hade räknat om på min mens och ville räkna från den "andra" mensen så hon flyttade bak mig två veckor, så för tillfället är BF i början på september. Ska även nu på onsdag den 3 februari träffa en läkare och så ska vi kolla över min tablettkonsumtion. Läkaren som jag pratade med på VC innan jag träffade Lena sa att Tramadaolen inte skulle vara någon fara med men Lena ville att jag skulle ta så få som möjligt så dom har jag slutat med nu. Nu får vi se hur jag ska trappa ner med Sarotenen också så får jag klara mig på enbart panodil, men det ska i alla fall vara ofarligt för Lilla Liten i alla fall.

Hörde på tvn häromdagen att Alice och William ligger på top 5-listan över de vanligaste namnen, känns ju sådär nu när jag verkligen blivit fäst vid namnen, och vill ha lite ovanligare namn... Men men, den lille som tittar ut i höst kanske inte alls ser ut som en Alice eller William så då får vi ju ändra oss i alla fall.

Upptäckte även igår att jag nått min hitils maximala vikt, 58kg. Och uppåt lär det ju gå ;) Men mer än såhär har jag inte vägt innan.

Sedan den 9 februari följer Daniel med till MVC och då fortsätter inskrivningen, mamma, hjälp mig komma ihåg att jag måste ha med mig kisseprov då ;)

Well, jag har avnjutit en god middag ikväll, en kall alkoholfri öl och ska nu mysa framför en film med Daniel som har flyttat ut ljudanläggningen och dratt kablar i vardagsrummet hela förmiddagen.
2010-01-18
 20:51:02

måndag den 18 januari 2010

Sitter med näven full av vindruvor och funderade på vad jag skulle blogga om.. Just det ja, cravnings! ;)
  • Hallon
  • Körsbärstomater
  • Vindruvor
  • Saltlakrits
  • Norrboda korv light
Bland annat, det är de jag kommer på just nu. Och Daniel är helt underbar och fixar det mesta åt mig. Jag bara äter och äter hela tiden känns det som!

Det känns nästan också som att vi bestämt oss för vad det ska bli för namn på den lille, Alice eller William. Och i mellannamn blir det Elisabeth eller Jan. Och i efternamn blir det Nilhammer. Får se om det blir en liten Alice eller William som tittar ut bara :P Det är ju inte så säkert.
2010-01-17
 10:53:38

Söndag den 17 januari 2010

-Jäsp- Veckans enda lediga dag och det är så mycket som behövs göras här hemma. Vi behöver städa ut julen, granen är jätte deppig, vi behöver städa hela lägenheten, få upp taklamporna vi köpte på IKEA för typ två veckor sedan, bädda rent i sängen och daniel har ett diskberg att ta hand om.

Längtar tills chefen kommer hem! Det är deprimerande att enbart göra begravningsdekorationer hela dagarna... Men nu har i alla fall Marita blivit klar med skolan så nu kommer jag få lite hjälp när jag behöver det. Hoppas på att kunna få sovmorgon någon dag nu i veckan.
2010-01-13
 21:00:23

Onsdag den 13 januari 2010

Känner mig helt borta i huvudet och kommer inte på vad jag skulle skriva egentligen... Tror jag borde gå och lägga mig...

Men på lördag ska vi hem till pappa och då inviger vi nog honom och Milla i våran lilla hemlis.
2010-01-10
 20:07:18

Fortfarande söndag

Vi var ju hos Daniels föräldrar idag. Daniel berättade att vi ska få barn och de blev väldigt glada. Maja blev jätteglad för det hjärtformade hänget med texten "Farmor", hon skulle bära det nära hjärtat sa hon.

Är jätte trött och vet inte riktigt vad jag ska skriva nu. Kommer nog mer senare.
2010-01-10
 12:08:21

söndag den 10 januari 2010

Idag ska vi troligen ut till Daniels föräldrar och berätta att vi väntar barn. Daniel är nog lite nervös tror jag. Men Maja blir nog inte så himla förvånad. Berättade ju för henne vad jag var sugen på som jag inte visste vad det var och hon kläckte ju ur sig "Är du med barn eller?!"

Ska se om vi kan hitta en bra ställe för att fota magen sedan också, så att man kan se skillanden och se hur magen växer.
2010-01-09
 21:05:45

lördag den 9 januari 2010

Ligger i sängen och funderar lite... Magen syns litegrann, mamma kallade mig tjockis igår ;) synd bara att der bara är gaser som gör magen svullen än så länge.. Känns fortfarande overkligt att jag faktiskt är gravid.

Jobbiga cravings har jag börjat få också. Salt. Surt. Igår åt jag nästan två askar körsbärstomater, men jag mår illa av lukten från tomatsås. Ikväll har jag vart jättesugen på grönsakssoppa, men bara skyn, inte grönsakerna eller köttbitarna, för det gillar jag inte, bara skyn.

Har fortfarande inte kommit på vad det var jag var sugen på här om veckan, det är lite irriterade. Vet ju inte ens om det finns något sådant...

Vi har inget gott hemma! Måste åka och handla i morgon! Undrar vad som kommer hamna i vagnen då... Massa skumma saker antagligen...
2010-01-07
 20:29:07

torsdag den 7 januari 2010

I morse vad jag på inskrivning på mvc. Mamma följde med. Var väldigt nervös innan. Men Lena var riktigt go, och stämningen blev lite lättsammare med lillebror charmtroll med.

Fick svara på massa frågor och hon var också osäker på vilken vecka jag kan vara i, antingen 6+0 eller 8+0, hon trodde på det senare. Ska dit igen den 9 februari och då följer Daniel med och då fortsätter inskrivningen, då ska jag vara i vecka 12+1. Sedan i mitten eller slutet på mars blir det ultraljud och då får jag väl reda på vilken vecka jag faktiskt är i.
2010-01-04
 20:48:55

måndag den 4 januari 2010

Är hemma hos mamma eftersom att jag har svårt att ta mig till jobbet idag och i morgon, så hon kör mig. Hon rensade ut bebiskläder som inte passar Alfred längre och la i en låda. Längtar tills att ta med den hem, men vågar inte göra det än...

Efterfrågade mönster till bebiskläder på amigurumi.ifokus och hittade en hel del gulligt på Drops design så jag var inne på garnaffären i Uddevalla och kollade efter garn. Behöver 12 nystan för en filt jag vill sticka, då var det ändå med tjockt garn och glesa maskor, 352kr bara för garnet... Det blir ju en dyr filt. Garnet är beställt i alla fall... Funderar på sockar men jag vet inte om jag kan virka det, förstår inte riktigt mönstrena...

Det är inte långt kvar tills vi ska till mvc, Daniel följer med också.
2010-01-03
 12:16:20

söndag 3 januari 2010

Igår var Linda och Mikael här. Vi var fört med dem en sväng till göteborg och jag fick köpt mig en ny bok; Graviditetshandboken, 370 vanligaste frågorna på MVC. Tror jag köpt 5-6 st graviditesböcker nu... En att skriva i, den här nu med bara fakta och 3-4st med berättelser från kvinnor som varit gravida.

När vi kom hem från Götet lagade vi mat, inbakadfläskfilé med potatisgratäg och sås. Det var riktigt gott. Sedan såg vi på film.

Funderar på hur jag ska ta mig till jobbet i morgon utan bil och mitt månadskort har ju gått ut... Men det löser sig väl antar jag...

Känns förövrigt som att jag börjat få en liten liten mage. Väntar så på att få komma till mvc på torsdag och få reda på vilken vecka jag är i och liksom få det här ritkigt bekräftat så att jag kan tro på det på riktigt.
2010-01-01
 19:10:22

1 januari 2010

Vad gråtmild jag är! Känner mig nära till gråten ofta, väldigt ofta. Försöker hålla mig tills jag är ensam dock... Börjar grina för minsta lilla...

Oroar mig även för att något ska ha hänt i krocken med bebisen. Men eftersom att inget hände med mig och jag inte kände något direkt, framför allt inte mot magen så borde väl allting vara som det ska... Men jag är fortfarande orolig... Längtar tills besöket på mvc.

Jag är även sugen på något... Vet inte vad det är eller hur det smakar... men det ska vara något som är i storlek med en hamburgare ungefär, ljust och väldigt fluffigt. Men jag kan inte komma på något sådant...
2010-01-01
 19:04:31

31 december 2009

Ca 18.40 ser vi två shettlandsponnys komma springade emot oss på vägen. Daniel tvärnitar, sladdar, släpper bromsen och försöker väja. Hästarna springer först på varsin sida om filen, sedan springer de emot varandra mot mitten. Vi hinner inte göra något mer än att hoppas på det bästa.

Den ena hästen som jag såg kanade över motohuven, upp över rutan och sedan ner över sidospegeln. Upp över huven drog den med sig lite av plåten. Den andra hästen drog upp hela motorhuven och slog sönder fronten. På något sätt har den även slagit i bakdörren på förarsidan och bucklat in den och slagit sönder rutan där. Den hästen dog direkt på plats. Den hästen jag såg var väldigt illa däran och hade fått invärtes skador och gnäggade i smärta….

 

Jag och Daniel förstår inte riktigt att vi båda fortfarande är hela och inte ens slagit oss efter denna smäll. Jag var lite öm i nacken, men kände inte alls något behov av att följa med ambulansen. Men vi båda måste ju åka till vårdcentralen för att få detta dokumenterat ifall det skulle komma något senare. Förstår inte heller att framrutan faktiskt höll…

 

Daniel ringde 112 och brandbilen och ambulansen kom riktigt fort. Jag ringde mamma och berättade vad som hänt. Var extremt skakad och hade svårt att få ihop riktiga meningar… Bland brandbilspersonalen var en av Daniels barndomskompisar och det kändes väldigt skönt att prata med någon man känner. Polisen tog riktigt lång tid på sig innan de kom.

 

Efter krocken stannade en bil bakom oss och höll i den ena hästen. Det kom också en bil med personer som luskade reda på ägaren till hästarna. En liten stund senare hade de hittat dem och de kom fort dit. De var förståss ledsna över att de förlorat två hästar. Den andra bestämde de nämligen att det skulle innebära för mycket lidande för den hästen som fortfarande var i livet att försöka få till veterinär och den skulle antagligen aldrig bli riktigt bra, så de bestämde sig för att avliva hästen på plats. Men de var lättade att deras hästar inte orsakat någon skada på oss. Materiella ting går ju alltid att ersätta även om det krånglar till vardagen att helt plötsligt inte ha en enda bil, vi hade nyss två. Ägaren ville gärna prata med mig senare och sa att hon inte ville att vi skulle ha dåligt samvete för att deras hästar dött och så vidare. De var som sagt väldigt glada att inte något hänt med oss.

 

Kort och gott. Hästarna dog, bilen är kvaddad men jag och Daniel mår bra, jag har bara ytte-pytte-lite ont i nacken.