2010-10-31
 18:14:41

Jag ska sluta prata!



Det är ju för sjutton pinsamt att höra hur jag låter när jag pratar! Visst löjlar jag mig när jag pratar med William men det är ju sjukt hur jag låter! Jag får nog helt enkelt sluta prata!

Konstaterade förut att jag inte skriver så mycket om William egentligen, bara om vad vi sysslar med på dagarna. Så här kommer lite uppdatering om Williams dagar:
Vi brukar gå upp runt 10 tiden numer eftersom att jag strejkar och vägrar gå upp innan i alla fall kl 8, så vi brukar somna om efter att ha ätit igen. Antingen äter han i sängen och jag försöker få honom att somna om vilket det inte är så ofta jag lyckas med när det är ljust i rummet. Eller så är han såpass vaken och ligger och jollrar och vägrar sova så vi går upp och så får han mat i soffan. Jag brukar passa på att äta frukost direkt efter honom för han brukar vara go och glad och tycka om att ligga och jollra på golvet, MTV är en finfin kanal, mycket bra musik där tycker William. Han har ungefär 2 timmar mellan matningstillfällena och däremellan sover han oftast lite mer än en halvtimme och sedan ligger han på golvet eller i sin babysitter och pratar med mig eller tvn. Har jag tur hinner jag kanske med att duscha någon gång mellan dessa tillfällen, vilket är skönt för jag har nästan konstat spy på mig, han är ett riktigt litet kräkmonster våran lilla älskling! Men, han har ju både mig och Daniel att brås på där eftersom att vi var likadana när vi var små, kräktes lika mycket innan som efter vi ätit, gärna en del under tiden också. sedan rullar det på så under dagen på sådar, oftast är vi iväg någonstans och hittar på något. Sedan när Daniel kommer hem brukar jag pinna runt här och fixa och dona. Vid 22 tiden brukar han äta och efter det år jag och lägger mig med honom. Han har börjat sova i sin vagga ibland som jag ställt precis bredvid mig, men när han gör det får han sova bredvid mig i sängen efter det att Daniel gått upp.

Han går upp ungefär dubbelt så mycket som "normen" per gång vi vart hos vår supergoa BVC kvinna så hans viktkurva har skjutit rätt upp men det verkar som att den snart är på väg att hejda sig lite. Men han har snart sprungit ikapp Netlié i vikt, ska nog kila hem och låna hennes våg någon dag och se vad han ligger på nu, sist var det 5830g så han måste ju ha gått över 6kg nu! Han har samma huvudomfång som Netlié och om jag inte minns fel var de lika långa. Om ungefär 3-4 veckor är det dags för första vaccinationen :S

När han var 7 veckor började han vända sig från mage till rygg och det är tydligen rätt tidigt, men det är klart, han är väldigt stark. I ungefär 5-6 veckor står han själv, med balanshjälp självklart, men han spänner sig så att han kan stå, inte heller helt "normalt". Men det är klart, pappa är ju rätt stark (starkare än vad han själv är medveten om) så han har ju fina gener där. Nu håller han på att snurrar runt på annat sätt. Dels så rullar han från sida till sida. Men han rullar också hmm... hur ska man förklara, klockvis? om han ligger med huvudet kl 12 så grejar han så att han hamnar med huvudet kvart i, förstår ni hur jag menar? Ganska aktiv är han i alla fall.
Riktigt go är han också, det är sällan han blir ledsen och då har han ont i magen så det är bara då och om han inte får mat tillräckligt fort som han skriker och det är ju förståligt! Annars kinkar han bara lite grann om han inte är nöjd.
Sedan är det inte många dagar som vi inte träffar Angelica och Netlié och vi är ofta ute och går och vi börjar äntligen göra lite framsteg med våran kondition. :D Vi träffar ju även en del andra bebisar på dagarna och jag försöker bekanta mig med andra mammor häromkring.

Har ni förslag på vad man kan roa en 9veckors bebis under vakentiden så hojta till. ;)
2010-10-30
 22:22:43

Min första tävling


Jag är med och tävlar om en röd skötväska av märket Dadadoo från FamilyOutlet inne hos Milliez.
Tävla HÄR du med!

Jag skulle vilja vinna denna tävling för att jag är helt såld på väskor och samlar dem som en tok och har än så länge bara en skötväska och det är ju alltid superroligt att ha en att byta av med. Röd är dessutom min favoritfärg och skulle passa så bra till min vagn!
2010-10-30
 17:43:16

Kolla gullungarna!

mms_img11280 (MMS)

Kolla gullungarna!

2010-10-30
 17:30:49

Bilder bilder :)



Jag och snutten myser och tittar på den här fina grejen ovanför sängen :)



Sover i nya vagnen på balkongen, skönt med lite frisk luft även fast det regnar.



Myspys med pappa



HJÄLP!! Han vill käka upp mig!



Då blir jag lite rädd!



Blir lite trött efter allt stoj så jag får sova lite hos mamma.



Presenter från farmor


Får se om det blir denna till namngivelsen. Det är en reserv klänning i alla fall.
2010-10-27
 10:27:46

Morgonmys

mms_img11277 (MMS)

Morgonmys

2010-10-26
 19:52:58

Bebisprat

William och Netlié pratar lite med varandra medans jag var inne hos tandläkaren.

2010-10-25
 20:45:38

William "skrattar"



Lyckades få Williams "skratt" på film och så pratar Daniel massa i bakgrunden.
2010-10-24
 21:48:47

Bildbomb



Fyndat på barnmarknaden för 190kr



Daniel mobbar William med blöja på huvudet



Ut i stora världen med pappa, det bar av på en promenad till Ica för att köpa taco-grejer



Sova i mammas famn



Sova, sova, sova. Det är det jag gör näst-bäst.



Daniels gamla pyamas sitter som ett korvskinn på honom ;)
2010-10-23
 08:10:08

Morgonmys med morbröderna <3

mms_img11269 (MMS)

Morgonmys med morbröderna <3

2010-10-22
 20:29:36

SMS-inlägg

mms_img11268 (MMS)

2010-10-22
 09:23:24

BVC besök x 2

Igår träffade jag kvinnan som körde på oss i torsdags och skrev skadeanmälan. Så idag ska jag träffa pappa när jag är i stan så att han får skriva på den så att vi kan skicka in den till försäkringsbolaget. Efter det följde vi med Angelica och Netlié till BVC, det stod vaccination på schemat och Angelica behövde moraliskt stöd så jag följde med och höll handen. De hade fått en avbokning där så jag kunde vänta kvar om jag ville och få gjort Williams undersökning samtidigt, det var tvåmånaders läkarkontroll och allt såg bra ut. Vägde och mätte också.

Födseln
Vikt: 3820g
Läng: 50cm
Huvudomfång: 35cm

21/10 7v 6dagar
Vikt: 5830g
Längd: 58,5cm
Huvudomfång: 40cm

Så idag bär det alltså av till Uddevalla och sedan hem till mamma. William håller på att vakna bredvid mig här i sängen så nu får vi ta och gå upp och göra oss iordning så att vi kommer iväg någon gång. Men jag har fått order av Daniel att inte åka innan kl 12, för att det då ska vara lite varmare och förhoppningsvis inte så halt. Det snöade/haglade/regnade igår... Äckligt väder.
2010-10-21
 18:16:00

Tv tittande när mammorna äter

mms_img11267 (MMS)

Tv tittande när mammorna äter

2010-10-20
 22:18:11

Bebisfika

Var nere på torget och träffade Angelica och Josefin med bebisar idag. Vi fikade och hade supertrevligt, tiden bara rann iväg! :D Var riktigt duktig förut och ringde runt lite, ringde bb och bad om min förlossningsjournal. Sedan ringde jag mitt försäkringsbolag och kollade om jag kunde inkassera några slantar därifrån och se det kunde jag. Blev ju inlagd akut efter att jag fått en infektion efter operationen av hematomet jag fick efter förlossningen. Det var en engångssumma och sedan en summa per dag man låg inlagd vilket gav mig 1400kr, så då kilade jag in till Specsavers och bokade tid för synundersökning så nu bannemig ska jag ha nya glasögon. När jag får förlossningsjournalen ska jag även se hur mycket blod jag förlorade, var det 2 liter eller mer får jag ersättning för det också.
Sedan ringde jag kvinnan som körde in i oss i onsdags och bestämde att vi ska träffas i morgon kl 11 för att fylla i papprena så jag har suttit nu och försökt fylla i så mycket som möjligt av min del så att det ska gå snabbt och smidigt i morgon.

Efter jag varit hemma hos henne ska jag följa med Angelica till bvc för lilla Netlié ska vaccineras och jag ska vara moraliskt stöd.

På fredag ska vi till bvc igen, denna gången med William och då är det tvåmånaders läkarkontroll. Får se hur nära 6kg han ligger. Efter det ska jag åka in till Uddevalla och hälsa på på jobbet, skäms lite för att jag inte har varit där än men jag har helt enkelt in haft vägarna ditåt utan att ha haft hela dagen fullspäckad. Sedan åker vi hem till mamma jag och William, vi ska sova borta för första gången. Daniel ska gå ut med jobbet tror jag det var så då åker vi till mamma. Vi ska ju på barnprylsmarknad i Ljungskile på lördag också, får se om vi får fyndat något :)
2010-10-19
 16:58:03

William fäktas


Skit också, de där nallarna är alldeles för långt bort! Hur ska jag få mina händer dit??
2010-10-17
 22:05:58

Vilka läser?

Tycker att det hade vart riktigt kul att veta vilka det är som läser här på bloggen eftersom att det är så få som kommenterar. Så nu vill jag att ni som läser skriver ett inlägg här och talar om det, och är du ingen jag känner IRL så berätta gärna lite kort om dig och länka till din blogg om du har en :D

2010-10-17
 20:47:42

Netlié skrattar!



Netlié har ett underbart skratt! Dock lyckades jag bara få med en vääääldigt kort snutt på film. William är inte på det bästa humöret dock. Låter jag förresten verkligen sådär?
2010-10-16
 18:43:02

Bloggen under ombyggnad

Angelica håller på att hjälpa mig att göra om på bloggen så den får se ut som den gör ett tag framöver. För tillfället är det en arbetsplats. ;)
2010-10-16
 09:07:50

God morgon på er :D just nu ligger jag i m...

mms_img11257 (MMS)

God morgon på er :D just nu ligger jag i mammas knä och leker med maten. Mamma protesterar och vägrar gå upp med tuppen på mornarna längre nu när maten är där mamma är.

2010-10-15
 20:48:39

LillaLiten lever rövare

Fick en dag tummen ur och filmade magen när han sparkade och hade hicka. På slutet skakade hela magen när han hickade! :O

2010-10-15
 20:26:08

William vänder sig

I onsdags vände han sig från mage till rygg, 6v 5dagar. Idag har han gjort det massa gånger och jag lyckades få det på film.
2010-10-15
 19:13:51

Krock nummer 4....

Jag och Angelica åkte till Trollhättan för att köpa en extravagn. Tänkte att det kunde vara käckt att ha en vagn på balkongen som William kan sova i. Och om det nu tänkt att bli en sån hemsk vinter igen som förra året så kommer vi inte komma fram med våran Brio Go. Så jag spanade igenom Blocket och hittade en Brio Nova -05 för 300kr i superfint skick för den summan. Innan det kilade vi runt på Överby och spanade i butiker. Fick bytt en present jag fick av Sandra Darling när hon var här sist. Hon hade köpt en nappburk men han hade redan en sådan så jag bytte till en blå mus-speldosa.


På vägen hem konstaterade vi att William och Netlié inte skulle hålla sig hela vägen hem utan mat så vi åkte förbi mamma och fikade och matade de små.

När vi väl kom till Stenungsund var det mörk, vi mötte en bil och i strålkastarna på den såg jag benen på en älg som sprang över vägen... Huwa... Vi åkte förbi donken och köpte mat och på vägen hem blev vi påkörda.... Jag körde i 50 och från en korsning kom en bil ut och körde in i sidan på mig. Jag körde på huvudleden och såg inte ens bilen förens jag insåg att den skulle köra in i oss. Det gick rätt fort med tankeverksamheten för jag han konstatera att bromsa var ingen bra idé denna gången för då skulle bilen köra in i dörrarna och ju längre fram jag kom ju längre bak i bilen skulle jag bli påkörd vilket jag ville eftersom att lilla Netlié satt i sätet bilen var på väg mot. Kvinnan i bilen körde i oss vid bakdäcket på vänster sida och bucklade kanten precis vid hjulhuset och rev upp lacken lite. ALLTSÅ, ingen större skada. Angelica trodde att jag hade kört på en trotoarkant och det var ungefär så det kändes. Det skumpade till i bilen och bilen flyttades lite men inte mer än så. Netlié skakades dock till lite, hur det gick med William såg jag inte eftersom att jag hade fullt upp att titta på bilen som körde in i oss... Men han sov vidare i alla fall och reagerade inte. Kvinnan som körde bilen blev jätte skärrad och när jag stannade och hon stannade framför oss såg jag att hon satt och grät i bilen så jag fick gå fram och lugna henne och tala om att vi mådde bra och frågade hur det var med henne. Det var en väldigt trevlig kvinna och hon var väldigt hjälpsam så det kommer nog inte bli några problem att få ordning på det här.

Efter ett tag blev Netlié helt hysterisk och ville inte lugna ner sig så när vi kom hem så ringde Robert till 1177 och de tyckte att de skulle åka in och kolla henne så då ringde jag också och de tyckte samma sak om William. Så vi satte oss i bilen och åkte ner till Östra sjukhuset i Göteborg. De undersökte dem och sa att det inte var något fel på dem så vi åkte hem igen. Var hemma vid halv 2. Underbara Daniel körde OCH gick upp och jobbade idag.

Idag var jag och Angelica på vårdcentralen för att kolla upp oss. Jag är lite öm i nacken men det var ingen fara med mig. Angelica deremot har fått en muskelsträckning i ryggen så hon har rätt ont... :(
2010-10-15
 11:31:12

Testar att mobil blogga. Det är en riktigt...

mms_img11256 (MMS)

Testar att mobil blogga. Det är en riktigt snygg bebis där som tittar tillbaka på mig... Hmm, en riktig härmapa.

2010-10-12
 21:19:56

Sista magbilderna





vecka 40 (39+1) om jag inte minns fel. Netlié försöker prata ut Lilla Liten
2010-10-12
 19:58:23

Hitta på andra rubriker

Har kommit på det att om man vill leta reda på ett specefikt inlägg så är det svårt att hitta det på min blogg eftersom att alla inlägg bara är daterade... Så från och med nu ska jag försöka hitta på andra rubriker till mina inlägg. Och så ska jag försöka skapa kategorier och flytta alla inlägg...

Hur som haver, tänkte uppdatera er lite om vad som hänt sedan sist. Har sovit rätt dåligt den senaste veckan, han äter oftare nu när jag ammar. Idag är det en vecka sedan han fick något på flaska och han är nöjd och kissar som han ska så han får i sig det han ska :) Det är helt klart smidigare att ta sig någonstans när man inte behöver ha med sig bröstpump, ersättning, ett gäng flaskor och kylväska. Det underlättar något enormt att bara ha med sig boobsen, de sitter ju liksom där de sitter.

I fredags var svärföräldrarna här och vi bjöd dem på mat. Det blev inbakad fläskfilé med champinjoncréme och potatisgratäng, det blev riktigt gott faktiskt. Jag började ju i våras virka på en filt till Lilla Liten, det började jätte bra och det gick relativt fort. Sedan tog jag en paus... Tog med den till Öland på semestern i hopp om att få virkat en del på den där men det fick jag inte gjort. Så Maja fick med sig den hem och virkade klart den åt mig så den hade hon med sig.



Vi var också på BVC och vägde William.
Födseln
Vikt: 3820g
Läng: 50cm
Huvudomfång: 35cm

30/8 3dagar
Vikt: 3430g

1/9 5dagar
Vikt: 3560g

6/9 1v 3dagar
Vikt: 3606

10/9 2v
Vikt: 3805

17/9 3v
Vikt: 4225g
Läng: 54cm
Huvudomfång: 37,2cm

8/10 6v
Vikt: 5340g
Läng: 57cm
Huvudomfång: 39,3cm

I lördags var vii på barnmarknad i Stora Höga. Vi hittade två Blixten McQueen bilar och ett Hugo spel till Bassie så vi var ju tvungna att åka förbi mamma och lämna presenterna och blev kvar där hela dagen och även på middag så vi var inte hemma förrens efter kl 21.

I söndags var det dop för Andreas och Michaelas lilla Meja i Grebbestad. På vägen hem mötte vi upp pappa och Milla som hade en present till William. Vi möttes upp på Torp Köpcentrum och de hade med sig ett superfint lapptäcke som Milla sytt av snuttefiltar och så är det broderat "Lilla Liten" och "William 10-08-27" på det. Supermysigt täcke som vi blev jätte glada för!!


I morgon kommer Christine och hälsar på :)
2010-10-05
 13:42:54

Tisdag den 5 oktober 2010

Ska vi se vad som hänt sedan sist. Det blev bebis träff här hemma i torsdags, Angelica, Josefin och Johanna med bebisar kom förbi efter att de varit på babyöppet. Det var riktigt mysigt med massa bebisar här hemma!

I fredags var vi en sväng hemma hos pappa och Milla. De hade vart i turkiet och köpt fina presenter till oss. Detta fick William.



Sedan åkte vi och storhandlade så nu är hela kylen, frysen och i skafferiet.

I lördags provade jag att amma på morgonen. Han tog bröstet men han hade rätt nyligen ätit så han ville ju inte äta. Sedan åkte vi på släktkalas och då provade jag att amma honom två gånger till och det gick rätt så bra, han tog bröstet och åt en stund men fick sedan ersättning på flaska (släpade inte med mig någon mjölk i kylväskan). Så sedan dess har han fått på flaska två gånger sedan lördag kväll. Och det går faktiskt bra med amningen nu. Så skönt att slippa pumpningen!! har fått fryst in en del bröstmjölk också.


En charmig bild på Netlié


Tänkte att jag skulle ta och beställa ett nytt visakort med en bild på William. Vilken bild tycker ni att jag ska ta? Så här tänkter jag; Den första var har jag funderat en stund på och jag tycker den passar rätt bra på vidakortet. den andra med leksaken tycker jag att det är lite synd att det ligger en papperstuss bredvid honom. Den med nappen kan bli suddig för det är den enda som är tagen stående och inte liggande så jag fick förstora den en del annars tycker jag att den är super söt! Hade sedan vart mysigt att ha en bild på båda mina hjärtan men då tror jag i sådana fall att jag tar en ny bild för här syns ju knappt William, kanske en närbild på dem när de pussas? Nästa bild är i duschen och jag tycker den är lite mysig eftersom att han inte har kläder på sig och det ger lite mer bebiskänsla kan jag tycka men han har ju inte den finaste minen. Och den sista är nog egentligen bortröstad direkt...