2010-12-29
 22:01:22

Nyårsafton?

Nu vill jag fråga er småbarnsföräldrar eller föräldrar över huvudtaget hur ni löst det och vad ni gjort på nyårsafton de första åren med bebisen. Har ni haft mys hemma med någon god middag, hittat barnvakt och vart iväg någonstans, haft med barnet? Vad har ni gjort på nyårsafton eller vad har ni tänkt att göra i år?
2010-12-27
 19:21:58

"Badbomb"

Istället för bildbomb så blir det idag badbomb eftersom att vi vart och badat med William för första gången idag på hans 4 månadersdag. Passade på nu när Daniel är ledig och Maja följde med som fotograf. Och sen tog vi en sväng på torget och eftersom att han gillade att bada så fick vi köpt ett par badbyxor till honom, bilden är lånad från lindex.se

2010-12-26
 22:21:37

Jul jul, strålande jul

Very merry christmas på er allihopa och gott nytt och allt sånt där.

Som vanligt flänger vi hit och dit i juldagarna men mysigt har vi haft det ändå även fast julstämningen inte infunnit sig. Julafton var vi hos svärföräldrarna och sedan vid 18 tiden bar det av hem till mamma där vi blev kvar över natten. På juldagen åkte vi hem igen och då tog vi det lugnt här hemma. Idag åkte vi hem till pappa och firade jul där och sedan till mamma igen för födelsedagskalas för lillebror som fyller hela 4 år idag! I morgon blir William 4 månader och jag hoppas att simhallen har öppet så att jag och Daniel kan åka och bada med honom.




Fått första julkappen och pappret var riktigt roligt!



Killig i nacken!



Julklappsutdelning i farfars knä



Vår diva-tomte delar ut julklapparna
William har fått massor med fina julklappar! Ska se om jag kanske får tummen ur att fota sakerna sedan men just nu är jag kameralös, glömde den hos pappa.




ååh, sådana fina snören!



Mys med morbröderna <3



Tomten kom även till mamma, fast han hade ätit för mycket gröt så byxorna hade blivit för små :(


Och mammas fula julgran med två toppar. Den är så ful så den blir söt! :D

William fick: Sockar, en Bukowski katt, en Bukowski snutte med groda på (till min lilla groda), en Barbapappa bodysuit, slip-over, raggsockar, sked, farfars-tröja, pengar, pyamas, extra ryggstöd till tripptrapp stolen, näs frida, leksak till bilbarnstolen, mjukis elefant, pekbok, nalle, två randiga bodysuites, en overall, alfonsset, tjocktröja, leksaksmobil, en bok om troll, långärmad t-shirt med trycket "sömnig", barbapappa body, jeans, en lampa med bilar.
Jag vet att jag har missat något/några saker men det står still i huvudet! Men nu är första julen avklarad, nästa år kanske vi börjar få ordning på någon tradition för julen...
2010-12-26
 18:57:50

William leker med sin nya pek-bok, jätte s...

mms_img65253 (MMS)

William leker med sin nya pek-bok, jätte spännande med något som prasslar

2010-12-22
 21:36:42

Nya ljud

William har lärt sig nya ljud :D Anledningen till att jag Mmm:ar i bakgrunden är för att jag pratar med mamma i telefon och tänkte försöka svara lite diskret...

2010-12-21
 17:34:37

Krypträning

2010-12-21
 17:28:58

Bildbomb

Här kommer lite nya bilder på mitt hjärta <3



När han somnar från maten så suger han in underläppen, lite svårt att få på bild men han är super söt när han gör så :D



Somnade i sin babysitter och ligger och håller händerna :D



Söndagsmiddag hos svärföräldrarna



Provar hur det är att ligga i sittdelen på vagnen, han gillar det ;)



Myspys efter badet medans jag duschade

2010-12-20
 15:55:52

Ensamma hemma

Idag åkte Daniel till storstan, han och Peter ska se Pendulum i Stockholm så jag och William är ensamma tills i morgon eftermiddag. Vi ska mysa till det med kina-mat, bad och julfilmer. Ska se om jag kan få upp några blogginlägg senare. Har ett filmklipp på när William provar mangopure och lite bilder att visa.

edit: efter en redig spya mellan boobsen behöver även jag ta mig en dusch...
2010-12-18
 21:56:52

Julklappsshopping

Igår bar det av till Uddevalla för diverse ärenden tillsammans med William, Daniel, Maja och Mattias. Först var vi förbi på banken på Orust för att öppna ett sparkonto till William. Sedan bar det av till jobbet en snabb sväng, där var det fullt ös och hemskt mycket snyggt!! Är ni i närheten så kila in där, Blomster Ateljén i Uddevalla.
Efter det åkte vi förbi mormor och morfar i deras nya lägenhet för att plocka upp lite saker mamma hade med sig till oss. Där mötte vi Jonna och Daniel som följde med ut till Torp. Där blev det julklappsshopping för hela slanten så nu är jag klar med den biten, känns riktigt skönt.

Idag kom Maja hit en sväng och hjälpte mig slå in julklapparna, något jag inte tycker är super kul och något hon gillar. Såg nyss en riktigt bra film, The town, lång men bra :) Nu väntar jag på att William ska vakna för sitt nattmål och så tror jag att det blir sängen efter det.
2010-12-17
 20:28:28

Provar mat

Idag är William 16 veckor så det firar vi med smakportion. Det blev majs och potatispure. Dessutom har vi äntligen fått hem tripp trapp stolen William fick av mamma och moster Anntin med familjer.

 

2010-12-13
 21:27:34

William på Lucia

2010-12-13
 21:19:34

Sjuklingar

Vi hade en del planerat i helgen men det blev inget alls med det. Daniel var ju på julbord i fredags och kom hem vid 20 tiden och mådde inget vidare. Vid 4 på natten vaknade jag och mådde dåligt och var uppe i en timme på dass. Sprang på toa mest hela tiden mellan 04-12, fick inte ens behålla några små klunkar vatten. Senare på dagen när vätskan jag ville ha i mig började hålla sig kvar i magen så började jag så smått må bättre. Mådde inte illa längre utav var bara skakig för att jag inte fått i mig någon näring men gjorde fortfarande av med massor.
Daniel blev dålig på kvällen sen och är fortfarande inte helt okej.

Naaw, måste bara flika in att William ligger och sover i min famn nu och lyfte lite på huvudet och öppnade ögonen lite och pratade i sömnen! Plutten då!

Hur som, jag mådde bra på lördag kväll och Daniel är inte säker på om han ska till jobbet i morgon heller. Men vi skulle ha vart iväg till Torp och gjort en julklappsshopping (och nu började han skrika för att han drömmer mardrömmar :'( ) och jag hade hoppats på att bli klar med den biten nu men så blev det ikke. Det får bli nästa helg istället, men det blir bara jobbigare och jobbigare att ta sig fram i butikerna på torp ju närmare jul man kommer så det bli spännande att göra det med barnvagn...

Jag har föresten fått köpt William en tripp trapp stol. Han fick ju pengar till det på sin barnvälsignelse av mamma och moster Anntin med familjer och jag skulle ha köpt en på ullared men de var slut då. Men en arbetskompis till moster Marie hade en hon ville sälja som var 20 år gammal men såg nästan helt ny ut! Mamma har den hemma hos sig än så länge för den skulle vi också ha hämtat i helgen. Bild kommer sen när William får provsitta den.
2010-12-13
 15:19:49

Lyckades!



Lyckades äntligen få Williams skratt på film. Daniel pratar på skype i bakgrunden...
2010-12-09
 19:49:50

Irriterad...

Jag blir så trött på mig själv! Jag har missat en tid på BVC innan, tagit det för att tiden skulle vara en fredag istället för torsdag. Sedan dess har jag vart jätte noga med att titta flera gånger för att inte missa en till tid, men vad händer? JO, jag gör samma sak IGEN!! Flera gånger tittade jag i både kalendern och i hans hälsobok där Sofia skrivit upp tiden och jag var helt säker på att det var fredag den 9 kl 11.15 jag skulle vara på BVC för att vaccinera honom. Bara det att det var inte fredag utan torsdag. Jag ser fel i kalendern, jag får för mig att den rutan jag tittar på är en fredag istället för torsdag. Jag får se till att boka in resten av tiderna måndag-onsdag så att jag ser vilken dag det är. Har ni några tips på hur jag ska göra för att inte missa fler tider? Hon på BVC ska ringa i morgon så jag får bokat en ny tid....

Vi har inte gjort så mycket det senaste. I lördags var vi hemma hos mamma och lekte med småbröderna i snön och så stannade vi på middag. Söndagarna åker vi till svärföräldrarna på söndagsmiddag. I måndags skulle vi träffa Helena och hennes Ludwig för promenad men det hade snöat så mycket så vi tog bussen ner till torget istället, det var så dåligt plogat så det gick inte att gå...
Angelica har vart sjuk hela veckan så jag och William har vart hemma och tagit det lugnt. Jag har fått rensat i hans byrå och plockat bort alla 56 kläder som faktiskt inte passar längre oavsett hur mycket jag än vill det.

I morgon ska Daniel på julbord med jobbet så jag vet inte riktigt vad jag och William ska hitta på, Angelica är troligtvis fortfarande sjuk så vi får nog mysa här hemma bara. Kanske går ner till torget och handlar lite och köper något gott att äta och sedan ha filmmys.
Nu ska blir det till att bada William, han har ju spytt ner hela sig som vanligt.

2010-12-09
 11:55:14

Resterande En om dagen

Dag 22Det här upprör mig
Det jag avskyr mest här i världen är människor som ger sig på barn på olika sätt, både fysiskt och psykiskt. Barn är godtrogna och ärliga och tror gott om alla och det gör dem lätta att lura och skada. Det gör ont i mig och jag mår illa bara av tanken på alla avskyvärda människor som utnyttjar barn!

Dag 23Det här får mig att må bättre
William, Daniel och Angelica <3

Dag 24Det här får mig att gråta
Jag gråter när jag blir förbannad. För jag blir så arg så jag vet inte vart jag ska ta vägen eller vad jag ska säga så jag blir så frustrerad att jag börjar gråta.

Dag 25En första
Första gången jag och Daniel kysstes <3 Han kom till min skola för att han skulle träffa pappa innan jag fick lov att sova över hos honom till helgen. Det var andra gången vi träffades och på rasten mellan mina lektioner satt vi inne i väntrummet till syster och kuratorn. Det var lite mer folk där inne så det fanns ingen sittplats till mig så jag fick sitta i Daniels knä. Någon kom åt lampknappen och det blev svart i rummet, när de tände igen satt vi och kysstes :D

Dag 26Mina rädslor
Min största rädsla är ju självklart att något ska hända William.
Men jag har också väldigt svårt för att sova i bilen. Av någon anledning är jag jätte rädd att jag ska vakna upp i en olycka och att de andra i bilen ska vara skadade. Riktigt jobbigt blir det om jag sitter bak i en bil som bara har tre dörrar för då kan jag ju inte ta mig ut för att hjälpa till. Och det som vore värst vore nog att krocka med en älg så att den skulle krossa rutan och fäkta runt med hornen eller benen i bilen.

Dag 27 Min favoritplats
Just nu har jag ingen men när vi bodde i mitt barndomshem hade jag en fin plats dit jag gärna gick och filosoferade. Det låg en gång ett hus där men nu finns bara fruktträden från trädgården kvar och en nästan helt nedbruten bro över bäcken till "trädgården". På den bron brukade jag sitta och lyssna på naturens läten och vara ensam med mina tankar.

Dag 28Det här saknar jag
Jag saknar att bo i hus, och det kommer bli ännu mer påtagligt till sommaren med William. Jag vill ha en trädgård där jag kan gå runt i bikini och inte behöva tänka på vilka som ser mig. Det kommer ju vara full fart på William till sommarn och det hade vart så mysigt att kunna vara ute med honom i trädgården med en liten pool till honom och låta honom krypa runt i gräset.

Dag 29Mina ambitioner
Mina amitioner här i livet är att köpa oss vårat drömhus, jag vill tävla som florist och ta gesällen och mästarbrevet och senare arbeta som floristlärare, jag vill skaffa fler barn.

Dag 30 Ett sista ögonblick
Hmm..
hmm...
JO! När jag fick mitt körkort! Åååh en sån lycka! Jag var helt säker på att jag skulle kugga uppkörningen första gången så jag var inte alls beredd på att jag skulle vara klar med körkortet den dagen. Jag märkte inte ens att pappas stora jobb bil stod på parkeringen och väntade på mig efter  att jag var klar. Men en sån lycka! Och en sådan skum känsla det var att köra själv första gången!
2010-12-06
 22:31:00

Snölyckta <3

mms_img37341 (MMS)

Någon granne har byggt en jätte snölyckta på gården, i mega format med marschaller i. Super mysigt!

2010-12-04
 12:54:12

Tripp hem till mamma

mms_img34021 (MMS)

Tripp hem till mamma

2010-12-03
 18:46:52

Matlagning

mms_img34020 (MMS)

William är med och lagar mat idag också ;-)

2010-12-02
 16:39:34

Matlganing

mms_img34016 (MMS)

William är med och lagar mat. Han tyckte att det var riktigt mysigt att vara med i våran höjd. Perfekt ställe för babysittern, passar perfekt på längden och med tanke på kryddhyllan kan han inte välta den och så är det sele i sittern så han kommer ingen vart :D

2010-12-01
 13:14:02

Dag 21 – Ett annat ögonblick



Min student! Snacka om mycket blandade känslor! Äntligen skulle vi slippa skolan och jag skulle få jobba som florist! Samtidigt kändes det väldigt tråkigt att vi skulle splittras, det var inte förens sista ret som jag verkligen började få bra kontakt med många i klassen och nu träffar jag dem aldrig, tror bara att det är Linda jag träffat sedan studenten, bortsett från återträffen med klassen i maj.