2009-12-30
 19:23:38

tisdag 30 december 2009

Mamma ringde idag till Mvc i Ljungskile och hjälpte mig att boka tid, hann ju inte med det på jobbet. Samma barnmorska som hon hade när hon väntade Alfred, minsta lillebror, hon tyckte det var jätte roligt att jag också skulle komma till henne. Jag hade velat ha barnmorskan som hade hand om mamma när hon väntade mig, men hon finns tydligen inte kvar på den vårdcentralen.

SÅ torsdag den 7 januari kl 8:00 ska jag till mvc. Känns bra skumt alltså.... Men då får jag det ju mer svart på vitt i alla fall och får något bättre uträknat när Lilla liten ska komma.

Håller på att laga mat. Upp och jobba i morgon igen. Ser inte fram emot att vara spiknykter på Nyår av årets alla dagar, men men, i alla fall en nyårsdag som jag kommer må bra på ;)
2009-12-28
 11:23:31

måndag den 28 december

Har haft en hemsk natt. Spytt hela natten och knappt sovit något alls. Hungrig som jag vet inte vad men vågar inte äta något än. Svettas och fryser om vart annat. Daniel har varit underbar under natten och hållt om mig och tröstat mig. Det här med att må illa är ju inte ritkigt min grej, får panikångest. Så jag hoppas verkligen att graviditetsillamående är något jag slipper... Men samtidigt kanske jag skulle kunna bli av med min panikångest för det....

Nu ligger jag i soffan och kollar lite på blocket, väntar på att Daniel ska vakna. Hittade en supersöt babysäng att ha bredvid våran säng. visst är den söt! Höjden på den kan ändras så att den är i samma höjd som vår säng och kan sedan användas som soffa när barnet blivit större.


2009-12-26
 21:57:58

Lördag 26 december 2009

Har klurat en hel del på hur man ska räkna för att klura ut vilken vecka jag är i och när BF är.. Jag har två olika alternativ:

 

Senaste menstruations första dag: 2009-11-12

Beräknad befruktning: 2009-11-26

Beräknad graviditetslängd: 6 veckor, 3 dagar

Beräknad förlossning: 2010-08-19

 

ELLER!:

 

Senaste menstruations första dag: 2009-11-26

Beräknad befruktning: 2009-12-10

Beräknad graviditetslängd: 4 veckor, 3 dagar

Beräknad förlossning: 2010-09-02

 

Och nu i juletider är ju allting stängt så jag kan inte få tag i någon Mödravårdcentral för att få en tid. Och jag behöver få en tid så snart som möjligt för att prata med specialist mvc för att få reda på hur sjutton jag ska göra med alla piller….

 

På julafton berättade jag för mamma att jag är gravid. Hon blev precis lagom glad. Hon fick en berlock i form av ett hjärta där det stod ”MORMOR” på. Det tog en liten stund innan hon kopplade eller så ville hon kanske inte säga något förhastat. Men mormor ska hon bli även om det fortfarande är vädligt tidigt. Jag gjorde ett till grav-test på julaftonsmorgon för att se om plus-strecket blivit klarare och det hade det, var tvungen att samla lite mod inför att berätta för mamma…. Men hon blev i alla fall lagom glad, inte hysteriskt glad men glad nog för att jag skulle förstå att hon tyckte att det var rätt och att hon kommer finnas där för mig och glad nog för att även vara införstådd med att det fortfarande är väldigt tidigt och det finns fortfarande mycket som kan gå fel.

 

Samtidigt som vi beställde berlocken till mamma beställde vi även en likdan med texten ”FARMOR” till Daniels mamma men jag känner inte riktigt att det är rätt att berätta för henne än. Det kommer nog snart men det känns inte rätt än. Jag har ju bara vetat om det i en vecka…

 

Så kommer frågan, när behöver jag berätta det för chefen? Jag har lovat henne att berätta i tid, jag talade om för henne när jag slutade anväda mina p-plåster och jag berättade att jag köpt ett gäng grav-tester från testlagret. Men när borde jag berätta för henne att jag är gravid? Jag hoppas ju verkligen att jag kan få tid på mvc i början på veckan, men då måste jag ju ta tid från jobbet för det. Och efter den sjätte januari lämnar hon sverige och jag blir ”ensam” i butiken. Och som sagt, med tanke på alla piller så känner jag att jag måste dit så fort som möjligt!

 

Tänker fruktansvärt mycket på det här med graviditeten. Är jätterädd för att något ska vara fel och att jag ska få missfall. Dessutom har jag ju inte den blekaste aning om hur man ska veta om man får ett missfall såhär tidigt i graviditeten. Jag stressar upp mig och vet inte hur jag ska göra med alla piller jag knaprar! Nojjar över det mesta just nu…

Har nu klurat ut hur man gör bloggen lösenordsskyddad! :D Så nu kan jag skriva här i lugn och ro :D

2009-12-26
 21:56:12

måndag den 21 december 2009

Har gått och försökt att räkna ut när mensen ska komma nu i december men fick liksom inte ihop det riktigt… Har haft lite småblödningar de senaste dagarna men inget liknande hur min mens brukar te sig. Så igår kväll tänkte jag att jag kan väl göra ett grav-test på morgonen då. Det gjorde jag. Förväntade mig inget direkt och försökte hålla mig lugn och fin. Tyckte att jag såg ett riktigt tunt, tunt streck som visade på att det var ett positivt test. Väntade någon minut till för att se om det var kvar och det var det. Behöll lugnet och åkte till jobbet. På lunchen gick jag till Vårdcentralen och bad om att få göra ett grav-test där också. De konstaterade att även om det är ett väldigt svagt plus så visst är det ett plus.

 

JAG ÄR GRAVID! Som jag har längtat efter detta! Gick sedan hela dagen och längtade tills jag kunde åka hem och berätta för Daniel. Han satt och spelade när jag kom hem så jag passade på att slå in boken ”Värsta pappan” som jag köpt till honom för att ge till detta tillfället. Tog en liten stund att få honom från datorn och en stund innan han kopplade vad jag menade med att ge honom den boken. Han blev nog rätt chockad. Det enda han fick fram var ett ”grattis” kanske inte det jag ville höra men jag förstår att han är chockad. Det är bara en månad sedan jag slutade med mina p-plåster och jag trodde inte heller att det skulle gå så här fort!

 

Och så blev det en timmes mellanrum här ungefär. Daniel kom hit och vi har nu pratat en hel del. Han vill vara så delaktig i graviditeten som möjligt vilket är lysande för det är vad jag vill att han ska vara också. Det är så underbart för vi har verkligen kommit varandra så mycket närmare sedan vi bestämde oss för att skaffa barn. Vi pratade även en hel del om bröllop, han vill att vi ska vara gifta när vi får barn. Får se hur vi får ihop det….  Men det hade ju varit drömmen att få gifta mig med bebismage.

 

Slutat snusa har jag visst gjort också. Hemskt jobbigt men inget jag vill att våran bebis ska få i sig. Kommer även att vara nykter på nyår, ser inte riktigt fram emot det eftersom att det kommer vara en del folk där och jag behöver vara social… Får se hur det går med det.

2009-12-23
 20:42:24

Juletider....

Förhoppningsvis är detta den sista julen jag flänger runt som en idiot över allt hit och dit. Förhoppningvis blir nästa jul början på ett julfirande som jag kan se fram emot. Förhoppningsvis kommer vi nästa jul att ha ett litet knyte här hos oss och njuta av julen i lugn och ro.
Hoppas jag i alla fall....
Knodd eller ej, jag kommer inte spendera fler julaftnar såhär i alla fall.

Men God Jul på er alliihopa!
2009-12-14
 21:50:24

Kikat på massa namn.

Var inne på namnboken.se och kollade igenom alla namn. Hade inget bättre för mig. Så här kommer nu en namnlista med alla namn jag kan tänka mig.


Flicknamn:
  • Adina
  • Aina
  • Alice
  • Clara
  • Engla
  • Filippa
  • Flora
  • Iris
  • Janina
  • Lea
  • Noomi
  • Nova
  • Ronja
  • Vanda
  • Vanessa
  • Zara
Pojknamn:
  • Albin
  • Edvin
  • Emanuel
  • Felix
  • Jesper
  • Joel
  • Lukas
  • Nathanael
  • Rasmus
  • Samuel
  • Sandor
  • Theodor
  • William
  • Zacharias
2009-12-09
 19:45:52

Graviditetstest

Har precis läst igenom informationen om graviditetsten jag köpte från testlagret som jag köpte i förrgår. Funderar på att göra ett test nu men vet inte riktigt... Tror jag ska vänta lite.
2009-12-07
 20:20:32

IKEA besök

Vi var på IKEA igår för att provsitta soffor. När vi sedan gick igenom barnavdelningen var jag tvungen att kika på vad de hade för skötbord.

Detta skötbordet är nog det enda som vi kan få plats med i lägenheten och då får det hänga på väggen på lilla toaletten. Fiffigt för då har vi ju handfatet precis bredvid. Skittråkigt, men billigt och praktiskt.

Hittade lite andra roliga småsaker.

Lite mer realistikskt pris på denna spjälsäng, 895kr. Fin och enkel.

super söt och billig garderob till barnkläderna.

Baby gymmet ville svärmor köpa för att ha hemma när kommande barnbarn kommer hem till dem. Skallrorna tyckte jag var super söta,  likaså mat setet som ju var i rött! :) Garderoben var liten, söt och billig. Dock är det npg betydligt smidigare med en byrå än en garderob till barnkläderna.
2009-12-04
 23:26:37

Funderingar

Här planeras för roligast sätt att berätta nyheten för familjerna när jag vi väl väntar ett barn.
Såg ett urgulligt hjärta som vi tänkte få stansat "Mormor" och "Farmor" på varsitt, och sedan ge dem ett litet paket och på så sätt berätta att de ska bli Mormor respektive Farmor.

Det pratas även om sängar och barnvagnar. Daniel vill ha en med bara ett framdäck för han tycker de är lätta att köra och det vill jag verkligen hålla med om. Sedan har jag sett en sådan underbar säng som jag skulle vilja ha.Här är drömsängen, svindyr dock..
Den kostar typ 8000kr, så den kan jag ju glömma, men fifig är den för den passar ända från det att barnet är en baby tills barnet är flera år gammalt.

Nästa drömsäng är följande:
En annan drömsäng
Inte fullt så praktisk med tanke på att barnet bara kan använda den medans h*n är väldigt liten...

Modellen Daniel vill ha.
Här är modellen på vagn som Daniel syftar på. Sedan får det ju självklart vara liggdel i den till att börja med men jag gillar den också.