2010-02-26
 20:59:24

Fredag den 26 februari 2010

Här kommer lite magbilder! :D

I morgon bär det av till Vann, det ska bli sååå skönt! Ska bli mysigt med mamma behandling, kommer få ligga på en kroppskudde som tar bort tryck på mage och bröst så att man kan ligga på mage. Så ska vi päsa i olika pooler och äta gott (hoppas att jag hittar något gott till mig med...)

2010-02-25
 08:08:45

Torsdag den 25 februari 2010

Nu är det snart helg igen. Veckorna bara springer iväg. Är ledig på lördag, ska bara hjälpa Marit att stänga i butiken innan vi åker iväg på SPA!!!!

Hade telefontid med barnmorskan igår. Var väl inte så mycket vettigt som blev sagt men jag måste få en tid och kolla upp utslagen på min kropp, är trött på det här kliandet.
Hon har ju även ordinerat två 30min promenader i veckan och hon undrade hur det gick med det. Svarade att jag har inte gått promenader så direkt men jag har ju 10min gångväg fram och tillbaka till tåget och den vägen halvspringer jag ju nästan, så det blir ju 20 min om dagen och det tyckte hon var bra. När vi slipper dessa hysteriska minusgraderna så ska jag försöka komma mig ut och promenera.
Hon ville också att jag skulle kolla upp vattengympa i std, men jag hade föredragit om det var mamma-vattengympa och inte massa blandat folk. Tror det bästa hade vart med någon träning hemma, som jag kan göra utan att någon ser mig, typ mamma-yoga eller något sådant.

Har för övrigt gått över i vecka 14 nu, 13+1. Nästa vecka ringer jag och bokar ultraljud! Ska se om vi kan få tummen ur och börja fota magen ikväll.
2010-02-21
 09:47:45

Söndag den 21 februari 2010

Ursch vad jag är trött på den här snön nu, och kylan. Är också bra trött på min förkyldning! Och alla finnar! Det är ju nästan omöjligt att få komma till en läkare som vill kolla på mina finnar/plitor/utslag eller vad det nu är så att jag kan få något som får det att sluta klia!

Känns som att jag kollade igenom hela tradera igår efter bebissaker. Hade lite långtråkigt så.. Kanske skulle ta blocket idag? ;)
2010-02-18
 10:09:59

Torsdag den 18 februari 2010

Är ledig idag. Väntar på att klockan ska bli 11.00 så att jag kan börja försöka få tag i barnmorskan, har massa finnar och plitor på bröstet och ryggen och det kliar så jag håller på att bli tokig. Är inte säker på om det är finnarna som kliar eller för att jag är för torr... var på apoteket igår men hon ville inte råda mig till något utan tyckte att jag skulle ringa barnmorskan.

Så nu sitter jag och virkar på filten till Lilla Liten och väntar på att Christine ska vakna så att jag får någon att prata med. Tittar på Rachel Ray på tv.
2010-02-16
 21:39:08

Tisdag den 16 februari 2010

Svärmor var på Göken igår och köpte garn till mig, så jag påbörjade en babyfilt från drop-designs, men det gick sådär så idag har jag repat upp allt och börjat om och nu går det mycket bättre. Färgerna på min blir vit, grå och röd.

vågig babyfilt

2010-02-12
 21:19:27

Fredag den 12 februari 2010

Enligt Lenas beräkningar föjer vi för tillfället dessa siffror:
Beräknad befruktning: 2009-12-10
Beräknad graviditetslängd: 12 (11 veckor, 2 dagar)
Beräknad förlossning: 2010-09-02

Vilket i sådana fall innebär att jag nu äntligen gått över den magiska gränsen vecka 12! Om inte detta stämmer så ska det flyttas fram två veckor, vecka 14 (13 veckor 2 dagar). Om tre veckor ska vi ringa och boka tid för ultaljud om 6 veckor, hoppas på att få det i vecka 16-17 istället för 18 eftersom att vi är osäkra på vilken vecka det jag är i. Ska bli väldigt spännande att se om det är en eller två små där inne, jag tror faktiskt mer på två för tillfället.
2010-02-10
 22:32:06

Onsdag den 10 februari 2010

Ledig idag. Hade planerat sovmorgon men det blev det inte mycket att hurra för, 8:21 vaknade jag och kunde inte somna om. Fick diskat och plockat undan lite innan mamma kom, vi tog en sväng på torget. Kollade på lite kläder, de hade en supersöt klänning på Polarn och Pyret, dom har dock inte fullt så söta priser.

Vi var även inne på en annan butik och provade bärsele. ERGO baby, man kan bära den fram på magen, på ryggen och på sidan, upp till att den lille väger 18kg om jag inte minns helt fel. Tror även att den kan passa så att Daniel kan använda den.
2010-02-09
 20:18:05

Tisdag den 9 februari 2010

Vi var på Mvc i morse. Massa mer information, lite mera papper hem. Barnmorskan är väldigt osäker på vilken vecka jag är i eftersom att jag hade två menstruationer med två veckors mellanrum. Så hon ville känna på magen och kolla hur stor livmodern var och se hur det stämmer med veckorna. Men hon tyckte att den var lite för stor för vecka 11 (10+5). Så hon frågade om vi ville att hon skulle kolla om hon kunde höra bebisens hjärtljud men sa också att många blir oroliga om man inte hör något. Men så sa hon ju också det att om hon inte hör något så är det för tidigt för att göra det och då stämmer troligen vecka 11. Hon letade ett tag men hittade inget ljud. Jag tror ändå mer på vecka 13 än 11. Men det märker vi på ultraljudet så småningom.

Så, Marit ska boka spa åt oss, antingen sista helgen i februari eller första helgen i mars blir det troligtvis. Då har jag ju garanterat gått över vecka tolv och kan få massage.
2010-02-08
 21:46:56

måndag den 8 februari 2010

Fick shoppat loss igår på Överby. Födelsedagspresenter till Daniel och Jonna. De behövde båda två skor så vi åkte till skopunkten. Jonna fick tre par och Daniel fick två par, 5 par skor för 807 kr. Ett kap skulle jag vilja kalla det. Jag behövde också skor men jag hittade inga där utan fick gå till en annan butik som jag aldrig kommer ihåg vad den heter, fick mig ett par sneakers eller vad man ska kalla det för 229kr.

Efter allt sko shoppande fick jag tillslut med Daniel in på Beginners. Det var en supertrevlig tjej där som svarade på våra frågor och visade oss hur vagnarna skulle fällas ihop osv. Hittade en som jag gillade, Britax Vigor. Enda negativa med den var att den var rätt stum. Tyckte att den kändes ostabil i fästena men hon sa att det inte hade rapporterats något fel med den för det eller något som hade hänt med vagnen. Den är liten, smidig, superlätt att fälla ihop, väger inte mycket, bra ställbart handtag, man kan välja att ha barnet vänt mot sig eller från sig osv.

De andra vagnarna vi kollade på var teutonia, de kan man också välja åt vilket håll man vill ha barnet vänt åt men jag tycker att de är så stora och rätt klumpiga. Deremot var det bättre fjädring i teutonia vagnarna.

Urban Jungle vagnarna är ju skitsnygga och den vagnen Marita har är skit snygg, men jag gillar inte riktigt att inte kunna välja om man vill ha barnet mot eller ifrån sig.

Hur som helt så hittade jag en skötväska på Beginners som jag blev helt kär i. På REA! Kunde inte låta bli den, 500kr men det var den värd!

 

fuskskinn

fack nr 1fack nr 2tillbehör

Det är massor av fack i den, ett som är vattenavstötande på insidan, fack med dragsko och dragkedja. En "termos", ett sköt-underlag, ett löst fack för småsaker, axelrem och två hållare om man vill fästa väskan direkt på handtaget.

I morgon fortsätter inskrivningen på mödravårdcentralen och då följer Daniel med. Måste komma ihåg att ta med kisseprovet, eller framför allt att göra det ;) Alla vågar jag har ställt mig på har visat olika så vi får se vad vågen på mvc säger i morgon. Får se vad barnmorskan säger om pillren i morgon, äter nu bara vitaminer och panodil. Konstaterade även på vägen hem att vi har barnavårdcentral här på Hasselbacken så det kommer vi ha riktigt nära till sen när det kommer.

Nu är chefen äntligen hemma från resan och efter ett par timmar på jobbet i morse började jag slappna av och mentalt lämna över ansvaret på henne igen. Fick till och med sluta en timme tidigare idag! Såå skönt! Måste få klart när jag gått över vecka 12 i graviditeten också så att vi kan beställa spa helg för den helgen, de masserar ingen gravid kvinna innan hon gått över vecka tolv och då finns det någon speciell mamma-massage som hon rekomenderade, de skulle heller inte påverka mina trigger punkter för fibron. Det är till VANN vi ska, och det ska bli såååå skönt!

2010-02-06
 23:31:54

Lördag den 6 februari 2010

I morgon bär det av till trollhättan, till Överby. Ska köpa födelsedagspresenter till Jonna och Daniel. Tänkte passa på att gå in på Beginners och prova ett gäng barnvagnar. Måste prova att plocka isär, fälla ihop osv den Urban Jungle Marita har och se om den passar oss eller om vi hittar någon annan modell som vi föredrar. Kolla lite priser och se vad de kostar nya och sedan jämnföra med vad de ligger på blocket.
kolla lite bilbarnstolar osv.
2010-02-04
 21:28:56

Torsdag den 4 februari 2010

Nu vet lillasyster att hon ska bli moster. Hon blev jätteglad.

Piller knaprandet trappas ner, tramadolen är helt borta, sarotenen slutar jag med helt i början på nästa vecka. Är måttligt arg på läkarna jag pratat med som sagt att det inte vart någon fara med pillren jag ätit. Läkaren på Gottfries kliniken sa att jag skulle vänta tills jag var gravid, läkaren på VC sa att det inte var någon fara.... Läkaren på MVC säger att jag måste sluta så fort som möjligt och blev irriterad på läkarna jag träffat innan...
Känns inte bra alls...