2009-12-26
 21:57:58

Lördag 26 december 2009

Har klurat en hel del på hur man ska räkna för att klura ut vilken vecka jag är i och när BF är.. Jag har två olika alternativ:

 

Senaste menstruations första dag: 2009-11-12

Beräknad befruktning: 2009-11-26

Beräknad graviditetslängd: 6 veckor, 3 dagar

Beräknad förlossning: 2010-08-19

 

ELLER!:

 

Senaste menstruations första dag: 2009-11-26

Beräknad befruktning: 2009-12-10

Beräknad graviditetslängd: 4 veckor, 3 dagar

Beräknad förlossning: 2010-09-02

 

Och nu i juletider är ju allting stängt så jag kan inte få tag i någon Mödravårdcentral för att få en tid. Och jag behöver få en tid så snart som möjligt för att prata med specialist mvc för att få reda på hur sjutton jag ska göra med alla piller….

 

På julafton berättade jag för mamma att jag är gravid. Hon blev precis lagom glad. Hon fick en berlock i form av ett hjärta där det stod ”MORMOR” på. Det tog en liten stund innan hon kopplade eller så ville hon kanske inte säga något förhastat. Men mormor ska hon bli även om det fortfarande är vädligt tidigt. Jag gjorde ett till grav-test på julaftonsmorgon för att se om plus-strecket blivit klarare och det hade det, var tvungen att samla lite mod inför att berätta för mamma…. Men hon blev i alla fall lagom glad, inte hysteriskt glad men glad nog för att jag skulle förstå att hon tyckte att det var rätt och att hon kommer finnas där för mig och glad nog för att även vara införstådd med att det fortfarande är väldigt tidigt och det finns fortfarande mycket som kan gå fel.

 

Samtidigt som vi beställde berlocken till mamma beställde vi även en likdan med texten ”FARMOR” till Daniels mamma men jag känner inte riktigt att det är rätt att berätta för henne än. Det kommer nog snart men det känns inte rätt än. Jag har ju bara vetat om det i en vecka…

 

Så kommer frågan, när behöver jag berätta det för chefen? Jag har lovat henne att berätta i tid, jag talade om för henne när jag slutade anväda mina p-plåster och jag berättade att jag köpt ett gäng grav-tester från testlagret. Men när borde jag berätta för henne att jag är gravid? Jag hoppas ju verkligen att jag kan få tid på mvc i början på veckan, men då måste jag ju ta tid från jobbet för det. Och efter den sjätte januari lämnar hon sverige och jag blir ”ensam” i butiken. Och som sagt, med tanke på alla piller så känner jag att jag måste dit så fort som möjligt!

 

Tänker fruktansvärt mycket på det här med graviditeten. Är jätterädd för att något ska vara fel och att jag ska få missfall. Dessutom har jag ju inte den blekaste aning om hur man ska veta om man får ett missfall såhär tidigt i graviditeten. Jag stressar upp mig och vet inte hur jag ska göra med alla piller jag knaprar! Nojjar över det mesta just nu…

Har nu klurat ut hur man gör bloggen lösenordsskyddad! :D Så nu kan jag skriva här i lugn och ro :D


Agneta

Jo nog är "mormor" glad alltid;) men som sagt tidigt är det ju....

Hade det på känn att det skulle bli nåt snart:)

Va bra att du slutat snusa duktig flicka.

Kram mamma..


Linn

Jo, tidigt är det ju...

Haha, du hade det va? Tycker inte jag har tjatat lite och så eller?

Har ju inte känt att jag haft någon anledning att sluta snusa innan. Daniel röker inte i närheten av mig längre och han ska sluta efter nyår har han sagt.



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: